Kontaky-modul

Stejně jako loňský rok i letos jsme se zúčastnili již druhého ročníku celorepublikové soutěže Turist Propag 2017. Soutěž je zaměřena na tištěné turisticko propagační materiály kategorie se jmenuje „Turistická informace roku 2017“ a samostatnou kategorii tvoří „Zpravodaj roku 2017“. Soutěž pořádá Zlatý pruh Polabí spolu s Asociací turistických informačních center České republiky a i letos se vyhlášení soutěže konalo na výstavišti v Lysé nad Labem v rámci výstavy Regiony České republiky.


Do soutěže jsme letos měly přihlášeny celkem tři materiály – Zpravodaj, hrací arch Fextovo území  a také skládací mapu Středního Polabí. Vyhlášení se konalo v pátek 28. dubna a předcházelo mu setkání s porotou, které jsme nemohly vynechat. Moc jsme se těšily, že se potkáme i s dalšími zúčastněnými, nakonec jsme ale na porotu zbyly jen my dvě. Tak se porota věnovala jen nám. Odnesly jsme si cenné poznatky, které určitě zužitkujeme pro další práci, ale třeba i to, že jen vzhled tiskoviny není pro soutěž vše. Zkrátka nestačí mít skvěle vypadající leták nebo brožuru. Hodnotí se třeba i nápad, originalita. Například brožura brněnského podzemí obsahuje mapku a k ní je na volném listě průsvitný papír s názvy ulic.  Také získala právem první místo v kategorii „publikace určená k prodeji“.

Do druhého ročníku vydavatelé přihlásili 182 produktů v 12 kategoriích. Uděleno bylo také pět zvláštních cen.  Naše přihlášené materiály si nevedly vůbec špatně – nejlépe se umístila mapa Středního Polabí, která získala krásné 4 místo.! Zpravodaj i hrací karta Fexta se umístily do 10. místa ve svých kategoriích.

Přihlásit se do soutěže plánujeme i příští rok a to by bylo, abychom si už nějakou tu věcnou cenu neodnesly..:-)


Za MAS -  Střední Polabí, z.s.

Olga Fábry a Veronika Kubrichtová

Náš Facebook

Hledat

Free business joomla templates