Kontaky-modul

Nadace VIA je soukromá nezávislá česká nadace, která vznikla v roce 1997, aby navázala na činnost české pobočky americké nadace The Foundation for a Civil Society, která působila v Československu od roku 1990 a patří mezi největší a nejaktivnější české nadace. Od svého vzniku v roce 1997 podpořila více než 3 400 dobročinných projektů celkovou částkou téměř 275 milionů Kč. Nadace VIA je největším soukromým podporovatelem komunitního rozvoje v České republice.

Aktuální grant: Města z jiného těsta

Uzávěrka: 16.7.2015

Maximálně 70.000 Kč na jeden projekt, celkem je k rozdělení 850.000 Kč.

Jaké žádosti mohou být podpořeny:

Takové, které promyšleně oživují veřejný prostor, vychází z daného místa a reagují na potřeby místních lidí. Snaží se řešit sdílenou potřebu místních lidí oživovaný veřejný prostor využívat a dále zlepšovat. Během všech fází své realizace zapojí různé skupiny lidí a nejsou tedy určeny pouze pro úzkou skupinu lidí. V dlouhodobém horizontu tak přispějí ke zlepšení života v dané lokalitě.

Živé granty se zaměřují na městské prostředí, čímž rozumíme obec, které byl udělen status města, případně jiné sídlo s charakteristickými soubory znaků pro město typických (vysoká hustota osídlení, kompaktnost a koncentrace zástavby, typická demografická, sociální a profesní struktura obyvatel nebo poskytování správních, vzdělávacích, obchodních a kulturních funkcí pro širší okolí).

Komu je program určený?

Nestátním neziskovým organizacím založeným na dobrovolné práci a neformálním skupinám aktivních lidí.

Text vyhlášení výzvy zde:

http://aa.ecn.cz/img_upload/40994381c8b08a8c664e218edbd5c8e9/zive-granty-2015_vyhlaseni.pdf

Další informace na:

http://www.nadacevia.cz/cz/granty-a-podpora/podpora-mistnich-iniciativ/mesta-z-jineho-testa-zive-granty-2015

Náš Facebook

Hledat

Free business joomla templates