Kontaky-modul

Vážení členové a příznivci MAS – Střední Polabí,

zveme Vás v úterý 30. 5. 2023 na jednodenní  exkursi po našich realizovaných projektech. Měli bychom se podívat na to nejlepší a nejzajímavější, co se nám podařilo podpořit v oblasti podnikání.

Program (doprava vlastní, lze domluvit spolujízdu):

1) Exkurze Jahodnice Sedlčánky (Čelákovice)  cca 9.00 – 11.00 hod

Žadatel provozuje:

- jahodnici se spoustou zajímavých řešení ohledně závlah apod., která bude v době exkurse už v provozu,

- pěstování zeleniny,

- vlastní prodej svých a dalších regionálních výpěstků (prodejna bude rovněž v provozu)

- diverzifikuje činnost do oblasti zpracování palivového dřeva a výroby biobriket.

Projekty z MAS:

1 - pořízení baličky na jahody, která umožnila dodávat výpěstky ve standardizovaném balení požadovaném obchodními řetězci.

2 - pořízení naftového agregátu jako zdroje energie k provozu nové linky na zpracování dřeva a výroby biobriket (řeší nedostatečnou kapacitu přenosové sítě v místě podnikání) + se využívá zbytkové teplo z jeho provozu k sušení produktů.

 

2) Exkurze u Farma Žiro, s.r.o. + Zoopark Nehvizdy cca 11.00 – 13.00
 
Projekt z MAS:

Žadatel má od nás dotaci na inovativní projekt pěstování bakterií a návaznou výrobu půdních přípravků pro zemědělce jako náhrady minerálních hnojiv (dusík, fosfor). Zároveň žadatel jako fyzická osoba otevřel letos na jaře oficiální registrovaný Zoopark (který bychom měli vidět J).

3) Exkurze u Polabský grunt s.r.o. cca 13.00 – 14.30


Malá rodinná firma se zabývá výrobou regionálních potravin, pracuje na  vývoji bezlepkových potravin a dalších inovací zaměřených na zdravý životní styl.

Projekt z MAS:

Byla pořízena technologie na výrobu paštik (budou k dispozici) a e-shop na prodej výrobků. V současné době společnost usiluje o získání Regionální značky Polabí pro své výrobky.

Akce je zdarma, koná se s podporou Celostátní sítě pro venkov, registrace na mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Náš Facebook

Hledat

Free business joomla templates